Nyelvvizsga és felkészítés: Kettő az egyben!

2018-tól ingyen nyelvvizsgázhat, és garantáljuk, hogy sikerülni fog!
Horváth Miklóst, a veszprémi Insedo Nyelviskola vezetőjét kérdeztük, aki két évtizede az Origó nyelvvizsgarendszer vizsgáztatója, számos sikeres felkészítő tankönyv szerzője.

Mit jelent az ingyenes nyelvvizsga lehetőség pontosan?

– A kormány felismerte, hogy a 2020-ra kötelező középiskolai belépőnek előírt nyelvvizsga sok családnak anyagilag rendkívül megterhelő, leginkább ennek köszönhetően 2018-tól az első nyelvvizsga ingyenes lesz.

Ez azt jelenti, hogy nem is kell befizetni az összeget?

– Meg kell előlegezni a nyelvvizsga díját, és ha sikerült a vizsga, akkor az Új Nemzedék Központnál kell visszaigényelni az összeget.

A szóbeli és az írásbeli vizsgára is vonatkozik mindez?

– Igen, de visszatérítés csak sikeres komplex vizsgáért jár.

Akkor sokat veszíthet az, akinek nem sikerül a vizsga. Mit javasol, hogy biztosra mehessen a vizsgázó?

– Hát teljes biztonság nyilván nincs, de a felkészítés nagyon fontos. A mi intézményünkben a felkészítő tanárok nagy része vizsgáztató tanár is, pontosan tudjuk, mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen a vizsga. Intézményünkben, az Insedo Nyelviskolában az általunk felkészített hallgatók sikerindexe megközelíti a 95%-ot.

Ez kiemelkedően magas.

– Igen, az. Már a szintfelmérésnél elmondjuk a hozzánk jelentkezőknek, hogy mit kell tenniük a sikerért, ami nekünk is fontos, hiszen a velünk készülőknek sikeres nyelvvizsgát garantálunk.

Sokan vannak azok, akik szakmai nyelvvizsga hiányában nem tudják átvenni diplomájukat.

– Nekik is tudunk segíteni, és az ingyenes programhoz is csatlakozhatnak. Iskolánknak most folyik az akkreditációja, nálunk lehet letenni 2018-tól a Zöld Út szakmai nyelvvizsgát.

Hol és mikor tudnak az érdeklődők élni a fenti lehetőségekkel?

– Várunk szeretettel mindenkit, aki velünk akar tanulni és vizsgázni 2017 szeptemberétől angolul vagy németül Veszprémben, a Rákóczi utca 6. szám alatt.

Nyelvvizsgázni szeretnél? Tudj meg többet nyelvvizsgáinkról


Akik minket választottak

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is partnereink között tudhatjuk!

Nyári angol kalandtábor gyerekeknek

Nyelviskolánk nyári tábort szervez alsó- és a felső-tagozatos gyerekeknek. Játékos angol nyelvű kommunikációs kompetencia fejlesztés, önfeledt készségfejlesztés a régészet, a technológia és a sport területén angol nyelven.

Részletek