Diákhitel nyelvtanulásra és nyári táborok állami támogatással

Régóta ismert tény, hogy Magyarország az Európai Unió országai között utolsó előtti helyen áll az idegen-nyelvismeret tekintetében. A Nemzeti Versenyképességi Tanács felismerte, hogy a mai magyar munkaerőpiac egyik leggyengébb pontja, és a versenyképesség egyik legnagyobb ellensége a nyelvtudás hiánya. A Varga Mihály által személyesen irányított tanács olyan kritikusan fontos lépések megtételére szánta el magát, amelyet iskolánk is már régóta támogat, és különböző tréningeinken hangsúlyozzuk is ezek fontosságát.

Első és talán legfontosabb javaslatuk szerint a nyelvtanulás bekerül a Diákhitel programba, ami hatalmas könnyebbség lehet a nyelvtudásra vágyók számára, hiszen csak kevesen engedhetik meg maguknak az akár több százezer forintra rúgó költségeket (kezdőtől középfokig). A részletek kidolgozása még zajlik, de már maga a felismerés és a szándék is üdvözlendő.

Másik fontos lépés lehet, hogy javaslatokat fogalmaznak meg az idegen-nyelvtanulás hatékonyságának fejlesztésére. A Magyarországon látható filmek nagy része a moziban szinkronizált. Első gondolatunk az lehetne, hogy ezzel talán nincs is semmi baj, ám ha megvizsgáljuk a többi európai ország gyakorlatát, akkor bizony be kell vallanunk, hogy sokkal hatékonyabban működik ez máshol. A nálunk a nyelvtanulás terén előrébb járó országokban legtöbb film feliratos, még ha szinkronizált is, és megnézhető a moziban eredeti nyelven is. Ez azért fontos, mert az idegen nyelv folyamatosan jelen van és beépül az emberek mindennapjaiba, és jelentősen megkönnyíti a nyelvtanulást.

Harmadik javaslatuk szerint támogatni fogják az idegennyelvi táborokat. Az Insedo Nyelviskola már évek óta több turnusban szervez hatalmas sikerrel nyelvi táborokat, és örülünk annak, hogy a Versenyképességi Tanács felismerte ezek jelentőségét, és bár a támogatás mikéntje még nem ismert, annak fontossága elismerésre került. Várjuk a további lépéseket, amikről természetesen itt a blongunkon is tájékoztatunk majd Benneteket.

 


Életünk képekben

Kövess minket Instagrammon is!

Akik minket választottak

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is partnereink között tudhatjuk!