Nálunk minden sikeres nyelvvizsga ingyenes lesz jövőre

2017 november 17-én Pénteken, Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család és ifjúságügyért felelős államtitkára fontos döntést jelentett be, ami iskolánkat is érinti, hiszen akkreditált vizsgahelyként nálunk is megszerezhetitek nyelvvizsga bizonyítványotokat: nem csak az első nyelvvizsga díját kaphatjátok vissza 2018-tól.

A legfontosabb mostantól, hogy nemcsak az első vizsga lesz ingyenes, hiszen visszafizeti a kormány az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik – akár több – nyelvvizsgával is. Ez fontos változás, eddig ugyanis csak az első nyelvvizsga díjának visszatérítéséről volt szó.

Mennyi is ez az összeg, amit visszakaphattok?
Ez nem változott, a támogatás összege a tervek szerint továbbra is a nyelvvizsga vagy az emelt szintű nyelvi érettségi díja, de legfeljebb az adott évben érvényes minimálbér 25 százaléka Mivel a minimálbér jövőre 138 ezer forint lesz, ennek a negyede, vagyis 34 500 forint jár vissza a nyelvvizsga díjából. Ez az összeg még magasabb is, mint a nálunk letehető etalon nyelvvizsgának számító ORIGÓ vizsga, illetve a jövő letehető Zöld Út szakmai vizsga díja. Várunk Benneteket jövőre is, akkor már ingyen!

Nyelvvizsgázni szeretnél? Tudj meg többet nyelvvizsgáinkról


Életünk képekben

Kövess minket Instagrammon is!

Akik minket választottak

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is partnereink között tudhatjuk!