Nálunk minden sikeres nyelvvizsga ingyenes lesz jövőre

2017 november 17-én Pénteken, Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család és ifjúságügyért felelős államtitkára fontos döntést jelentett be, ami iskolánkat is érinti, hiszen akkreditált vizsgahelyként nálunk is megszerezhetitek nyelvvizsga bizonyítványotokat: nem csak az első nyelvvizsga díját kaphatjátok vissza 2018-tól.

A legfontosabb mostantól, hogy nemcsak az első vizsga lesz ingyenes, hiszen visszafizeti a kormány az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik – akár több – nyelvvizsgával is. Ez fontos változás, eddig ugyanis csak az első nyelvvizsga díjának visszatérítéséről volt szó.

Mennyi is ez az összeg, amit visszakaphattok?
Ez nem változott, a támogatás összege a tervek szerint továbbra is a nyelvvizsga vagy az emelt szintű nyelvi érettségi díja, de legfeljebb az adott évben érvényes minimálbér 25 százaléka Mivel a minimálbér jövőre 138 ezer forint lesz, ennek a negyede, vagyis 34 500 forint jár vissza a nyelvvizsga díjából. Ez az összeg még magasabb is, mint a nálunk letehető etalon nyelvvizsgának számító ORIGÓ vizsga, illetve a jövő letehető Zöld Út szakmai vizsga díja. Várunk Benneteket jövőre is, akkor már ingyen!

Nyelvvizsgázni szeretnél? Tudj meg többet nyelvvizsgáinkról


Életünk képekben

Kövess minket Instagrammon is!

[instagram-feed]

Akik minket választottak

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is partnereink között tudhatjuk!