Nyelvvizsga és felkészítés: Kettő az egyben!

2018-tól ingyen nyelvvizsgázhat, és garantáljuk, hogy sikerülni fog!
Horváth Miklóst, a veszprémi Insedo Nyelviskola vezetőjét kérdeztük, aki két évtizede az Origó nyelvvizsgarendszer vizsgáztatója, számos sikeres felkészítő tankönyv szerzője.

Mit jelent az ingyenes nyelvvizsga lehetőség pontosan?

– A kormány felismerte, hogy a 2020-ra kötelező középiskolai belépőnek előírt nyelvvizsga sok családnak anyagilag rendkívül megterhelő, leginkább ennek köszönhetően 2018-tól az első nyelvvizsga ingyenes lesz.

Ez azt jelenti, hogy nem is kell befizetni az összeget?

– Meg kell előlegezni a nyelvvizsga díját, és ha sikerült a vizsga, akkor az Új Nemzedék Központnál kell visszaigényelni az összeget.

A szóbeli és az írásbeli vizsgára is vonatkozik mindez?

– Igen, de visszatérítés csak sikeres komplex vizsgáért jár.

Akkor sokat veszíthet az, akinek nem sikerül a vizsga. Mit javasol, hogy biztosra mehessen a vizsgázó?

– Hát teljes biztonság nyilván nincs, de a felkészítés nagyon fontos. A mi intézményünkben a felkészítő tanárok nagy része vizsgáztató tanár is, pontosan tudjuk, mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen a vizsga. Intézményünkben, az Insedo Nyelviskolában az általunk felkészített hallgatók sikerindexe megközelíti a 95%-ot.

Ez kiemelkedően magas.

– Igen, az. Már a szintfelmérésnél elmondjuk a hozzánk jelentkezőknek, hogy mit kell tenniük a sikerért, ami nekünk is fontos, hiszen a velünk készülőknek sikeres nyelvvizsgát garantálunk.

Sokan vannak azok, akik szakmai nyelvvizsga hiányában nem tudják átvenni diplomájukat.

– Nekik is tudunk segíteni, és az ingyenes programhoz is csatlakozhatnak. Iskolánknak most folyik az akkreditációja, nálunk lehet letenni 2018-tól a Zöld Út szakmai nyelvvizsgát.

Hol és mikor tudnak az érdeklődők élni a fenti lehetőségekkel?

– Várunk szeretettel mindenkit, aki velünk akar tanulni és vizsgázni 2017 szeptemberétől angolul vagy németül Veszprémben, a Rákóczi utca 6. szám alatt.

Nyelvvizsgázni szeretnél? Tudj meg többet nyelvvizsgáinkról


Életünk képekben

Kövess minket Instagrammon is!

Akik minket választottak

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is partnereink között tudhatjuk!