Horváth Miklós: Angol nyelvtan light

Horváth Miklós: Angol nyelvtan light

Nem tudom, milyen elvárásokkal választod ki nyelvkönyveidet, de ha arra számítasz, hogy ez a könyv az eddigiekhez képest még alaposabb, átfogóbb, kifogástalanabb és valljuk be, érthetetlenebb, akkor csalódni fogsz. Ki mondta, hogy nem lehet egyszerre remekül szórakozni és okosodni? Sok nyelvkönyvíró bizonygatja ezt nekünk, de ha ebbe a könyvbe belelapozol, láthatod, hogy egy időben tanulni és szórakozni igenis lehetséges.

Könyveimből elkelt már több tízezer darab, közel 20 éve tanítok és veszek részt állami nyelvvizsgáztatásban, kezeim alatt százak tanultak meg kezdőtől közép- vagy felsőfokú szintig angolul. Talán pont ezért ennek a könyvnek a megírásakor nem az volt a célom, hogy szakmai elismerést vívjak ki azok körében, akik már remekül beszélnek angolul, és úgy vélik, jól is tanítják azt. Sokkal inkább azt tűztem ki célként, hogy megpróbáljam közelebb hozni egy kicsit a nyelvtantanulást hozzánk, fiatalokhoz, és fiatal lelkületűekhez.

Ha beleolvasgatsz ebbe a könyvbe, láthatod, hogy példamondatai szinte kivétel nélkül vagy humorosak, vagy valami üzenetet hordoznak. Mindenki jobban szeret olyan példamondatokon keresztül okosodni, amelyeket pusztán elolvasni is élvezet. Ha a nyelvi fejlődést össze akarod tehát kötni a jó szórakozással, akkor megtaláltad azt a könyvet, amire szükséged van. A magyarázatok elég részletesek ahhoz, hogy otthon, tanár nélkül is nagy hasznodra legyen ez a könyv, de nyugodt szívvel ajánlom azoknak is, akik nyelvvizsgára készülvén referenciakönyvet keresnek, vagy állami iskolában tanulnak, vagy nyelviskolában okosodnak.

PARTNEREINK