Horváth Miklós: Tematikus tesztek

Horváth Miklós: Tematikus tesztek

Ez a könyv hosszú évek óta fennálló hiányt pótol több szempontból is. Először is nincs a jelenlegi könyvpiacon olyan tankönyv, amely nyelvtanközpontú elrendezésben gyakoroltatná az állami nyelvvizsga feladatait, figyelembe véve a kérdezett területek gyakoriságát, arányát. Vizsgáztató és írásbeli vizsgákat javító tanárként a szerző tisztában van azzal, hogy mely területekre helyeződik a legnagyobb hangsúly a középfokú nyelvvizsga összeállításánál, ezért ebben a könyvben pont azt lehet a legtöbbet gyakorolni, ami a leggyakrabban fordul elő, és csak említésre kerülnek azok a szerkezetek, amelyek ritkán szerepelnek a középfokú nyelvvizsgán.

Másodsorban számos nyelvtankönyv csak tanári segítséggel dolgozható fel. Ebben a könyvben minden gyakorlathoz megoldás tartozik, és egy-egy fejezet elején a szerző felhívja a tanuló figyelmét a leggyakrabban előforduló hibákra és kérdezett területekre, így a könyv haladó diákok számára tanári segítség nélkül is feldolgozható.

Minden nyelvtani területhez a nyelvvizsgafeladatoknak megfelelően feleletválasztós tesztek és magyarról angolra fordítandó gyakorlómondatok tartoznak. A könyv végén szereplő összefoglaló tesztek teljes mértékben megfelelnek az állami nyelvvizsga követelményeinek, ezért az olvasó könnyen lemérheti, hol tart a felkészülésben. Fontos tudni azt, hogy a feleletválasztós tesztek eredendően nem a tanulást, hanem a tudásszint felmérését hivatottak segíteni. Ez a könyv sajátságos elrendezésének köszönhetően azonban a feleletválasztós teszteket is képes beépíteni a tanulási folyamatba, és a valós vizsgafeladatok segítségével képes lényegesen megkönnyíteni a sikeres nyelvvizsgát.

Életünk képekben

Kövess minket Instagrammon is!

Akik minket választottak

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is partnereink között tudhatjuk!