A nyelvvizsgadíj visszaigénylésének menete

Mint ahogy már biztosan tudod, ha 35 év alatti vagy, és 2018. január 01. után tettél sikeres nyelvvizsgát, akkor az Új Nemzedék Központ és a Magyar Kormány visszatéríti a nyelvvizsgadíjat. Végre megjelent a formanyomtatvány, amit kitöltve visszaigényelheted a befizetett összeget. Töltsd le innen:

Visszaigénylő kérelem

Mit is kell tenned a formanyomtatvánnyal?

A kérelemhez mellékelni kell a sikeres komplex nyelvvizsga díjának megfizetését igazoló, a nevedet (vizsgázó) is tartalmazó számla vagy számlák másolatát. Ez a komplex nyelvvizsga díjára, egyesíthető részvizsgák esetén a részvizsgák díjára, az emelt szintű idegen nyelvi érettségi térítési díjára, vagy a honosítási eljárás díjára vonatkozó számla lehet.

Ha nem kértél számlát, akkor a nyelvvizsgadíj befizetésének igazolására a nyelvvizsgaközpont jogosult. Nem kell viszont mellékelned a kérelemhez a bizonyítványt, tanúsítványt, honosítási határozatot, mivel a kérelem elbírálásához szükséges további adatok az Oktatási Hivataltól kerülnek beszerzésre.

A kitöltött és aláírt formanyomtatványt a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz kell benyújtanod (Postacím: 1820, Budapest). A kérelem elektronikus úton is benyújthatod, ebben az esetben a mellékleteket szkennelt dokumentumként kell csatolni a kérelemhez. Egyéb részleteket a formanyomtatvány tájékoztató része tartalmaz. Böngészd át alaposan, és ha segítségre van szükséged, keress minket bizalommal!


Életünk képekben

Kövess minket Instagrammon is!

Akik minket választottak

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is partnereink között tudhatjuk!