A nyelvvizsgadíj visszaigénylésének menete

Mint ahogy már biztosan tudod, ha 35 év alatti vagy, és 2018. január 01. után tettél sikeres nyelvvizsgát, akkor az Új Nemzedék Központ és a Magyar Kormány visszatéríti a nyelvvizsgadíjat. Végre megjelent a formanyomtatvány, amit kitöltve visszaigényelheted a befizetett összeget. Töltsd le innen:

Visszaigénylő lap:

https://nyugdijbiztositas.tcs.allamkincstar.gov.hu/m/2018/Nyelvvizsga-djhoz-nyjtott-tmogats-irnti-krelem.pdf

Mit is kell tenned a formanyomtatvánnyal?

A kérelemhez mellékelni kell a sikeres komplex nyelvvizsga díjának megfizetését igazoló, a nevedet (vizsgázó) is tartalmazó számla vagy számlák másolatát. Ez a komplex nyelvvizsga díjára, egyesíthető részvizsgák esetén a részvizsgák díjára, az emelt szintű idegen nyelvi érettségi térítési díjára, vagy a honosítási eljárás díjára vonatkozó számla lehet.

Ha nem kértél számlát, akkor a nyelvvizsgadíj befizetésének igazolására a nyelvvizsgaközpont jogosult. Nem kell viszont mellékelned a kérelemhez a bizonyítványt, tanúsítványt, honosítási határozatot, mivel a kérelem elbírálásához szükséges további adatok az Oktatási Hivataltól kerülnek beszerzésre.

A kitöltött és aláírt formanyomtatványt a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz kell benyújtanod (Postacím: 1820, Budapest). A kérelem elektronikus úton is benyújthatod, ebben az esetben a mellékleteket szkennelt dokumentumként kell csatolni a kérelemhez. Egyéb részleteket a formanyomtatvány tájékoztató része tartalmaz. Böngészd át alaposan, és ha segítségre van szükséged, keress minket bizalommal!

Az Insedo Youtube csatornán is meg tudod nézni hogyan kell visszaigényelni a sikeres nyelvvizsga díját:

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=UGiTjVR_cDM[/embedyt]

 

VFXkavHxGppzqA/https://www.youtube.com/channel/UCGKqeN00-VFXkavHxGppzqA/


Életünk képekben

Kövess minket Instagrammon is!

Akik minket választottak

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is partnereink között tudhatjuk!